Warning: include(config.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/95/141595/havsvind.nu/public_html/index.php on line 10 Warning: include(config.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/95/141595/havsvind.nu/public_html/index.php on line 10 Warning: include(): Failed opening 'config.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/lib/php:/storage/content/95/141595/pear/php') in /storage/content/95/141595/havsvind.nu/public_html/index.php on line 10 Liten risk för skador av havsbaserad vindkraft på marint liv - havsvind.nu

Liten risk för skador av havsbaserad vindkraft på marint liv

De flesta negativa effekterna med havsbaserad vindkraft är små eller går att undvika med enkla medel. Det är slutsatsen i Naturvårdsverkets rapport ”Vindkraftens effekter på marint liv – en syntesrapport” inom ramen för forskningsprogrammet Vindval.

Rapporten går igenom befintlig data och sammanfattar forskningen på området. Exempelvis pekas anläggningsskedet ut som det skede som har mest påverkan på miljön genom att både ljud och sediment sprids. Ett antal åtgärder har identifierats för att minska påverkan som att pålning och muddring inte bör ske när känsliga arter har lekperioder. Vi tycker att det är mycket positivt att aktuell forskning sammanställs och slutsatserna är mycket användbara i vårt fortsatta arbete.

På Vindvals webbplats finns mer information om andra forskningsområden inom vindkraftens miljöpåverkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *