Warning: include(config.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/95/141595/havsvind.nu/public_html/index.php on line 10 Warning: include(config.php): failed to open stream: No such file or directory in /storage/content/95/141595/havsvind.nu/public_html/index.php on line 10 Warning: include(): Failed opening 'config.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/lib/php:/storage/content/95/141595/pear/php') in /storage/content/95/141595/havsvind.nu/public_html/index.php on line 10 Om bloggen - havsvind.nu

Om bloggen

havsvind.nu är en blogg om havsbaserad vindkraft och dess möjligheter i Sverige och internationellt. Vi som skriver är alla engagerade i vindkraftsbolaget wpd Offshore Stockholm, som har arbetat med att utveckla havsbaserad vindkraft i Sverige sedan 2002.

Vår ambition är att havsvind.nu ska vara en kunskapskälla för alla som är intresserade av havsbaserad vindkraft i Sverige. Vi kommer att blanda inlägg om vindkraftens ekonomi, teknik och miljöpåverkan med internationella utblickar och länkar till värdefulla rapporter från andra.

Havsbaserad vindkraft har potential att bli en framtida baskraft för Sverige. Den ger oss möjligheter till en storskalig utbyggnad av den svenska kraftproduktionen, den ger prispressande effekter på elmarknaden och en möjlighet att diversifiera ägandet av vår kraftproduktion.

Om författarna

 

Charlotte Bergqvist

Charlotte var tidigare vd för wpd’s verksamhet i Sverige. Idag sitter hon i bolagets styrelse och arbetar med att få de svenska havsbaserade projekten tillstånd.

c.bergqvist@nullwpd.se

 

Hans Ohlsson

Hans är projektledare för wpd’s havsbaserade projekt med lång erfarenhet av projektledning, tillståndsprocesser, teknik och vindkraft

h.ohlsson@nullwpd.se

 

Göran Dalén

Göran är vd för wpd Offshore Stockholm. Göran har mångårig erfarenhet av vindkraft i olika funktioner. Innan Göran tog över som vd för wpd Offshore Stockholm var han ansvarig för fundamenten i uppförandet av det havsbaserade vindkraftsprojektet Baltic 1.

g.dalen@nullwpd.se

 

Achim Berge

Achim är vd för wpd Offshore GmbH, moderbolaget för wpd’s havsbaserade verksamhet. Achim är ansvarig för hela wpd’s havsbaserade portfölj med verksamhet i sex länder däribland Sverige, Finland, Tyskland, Frankrike, Italien och Danmark.

a.berge@nullwpd.se

 

Martin Westerlund

Martin Westerlund

Martin jobbar idag som projektingenjör med fokus på tekniska frågor rörande vindkraftverk och fundament. Martin har tidigare jobbat som lastberäkningsingenjör hos en av världens största turbintillverkare där han bland annat varit med och utvecklat avancerade direkt drivna turbiner för speciellt anpassade för havsbaserade projekt.

m.westerlund@nullwpd.se